B wonderboj 001

Wonderboj

Wonderboj is van de hand van de spraakmakende cultuurtheoloog Frank G. Bosman, die onder meer bekend is van zijn kritische beschouwingen over kwesties van geloof en samenleving, op weblogs en in actualiteitenprogramma’s op radio en tv. Hij baseerde zijn toneelstuk op het boek Job en plaatste het Bijbelse gegeven in onze moderne tijd.

Boj, de hoofdrolspeler, is een echte ‘wonderboy’: succesvol, rijk, maar ook goed en rechtvaardig. Er gebeurt iets verschrikkelijks: in één dag verliest hij alles wat hem dierbaar is: zijn vrouw, zijn kinderen en alles wat hij bezit. We zien zijn zoektocht naar het waarom. Waarom overkomen goede mensen slechte dingen? Hoe kan je nog geloven in een goede, rechtvaardige en barmhartige God als hij toch vreselijk lijden toestaat? Hoe kan je zoiets verwerken? Heb je zelf ook schuld?

En we zien de reactie van de mensen om hem heen, die van mening zijn dat God Boj heeft gestraft omdat hij het er wel naar gemaakt zal hebben. Hij móet wel zondig zijn. Hij móet stiekem wel een slecht en corrupt leven hebben geleid, anders zou God dit toch niet hebben toegelaten? Of wordt alles in het leven bepaald door het lot? Ze zoeken naar rationele redenen voor Boj’s onheil, bang als ze zijn dat hetzelfde onheil ook hen kan overkomen. Niemand is immers veilig.


Radio-interview bij NCRV Schepper&Co op zondag 7 april 2013.


Lees hier een interview door Anton de Wit met Frank Bosman op katholiek.nl


Lees hier een recensie van Jaap Marinus op staatgeschreven.nl

Hieronder vind u een trailer:

Powered By: Sander Verhoeve | SilverStripe Developer