b voorjaarsontwaken 14

Wonderboj op Pinksterconferentie - Opwekking te Biddinghuizen

Op zondag 20 mei spelen we ons bijzondere stuk 'Wonderboj' in de theatertent op Pinksterconferentie - Opwekking.
Wonderboj is een aangrijpend toneelstuk over het verschrikkelijke lijden en verlies dat mensen kan overkomen ook als zij goed en rechtvaardig zijn.

'Wonderboj' is geschreven door de spraakmakende cultuurtheoloog Frank G. Bosman. Hij is bekend van zijn kritische beschouwingen over kwesties van geloof en samenleving in actualiteitenprogramma’s op radio en tv. Hij baseerde zijn toneelstuk op het boek Job en plaatste het Bijbelse gegeven in onze moderne tijd.

Boj, de hoofdrolspeler, is een echte ‘wonderboy’: succesvol, rijk, maar ook goed en rechtvaardig. Er gebeurt iets verschrikkelijks: in één dag verliest hij alles wat hem dierbaar is: zijn vrouw, zijn kinderen en alles wat hij bezit.

U ziet zijn zoektocht naar het waarom. Waarom overkomen goede mensen slechte dingen? Hoe kan je nog geloven in een goede, rechtvaardige en barmhartige God als hij toch vreselijk lijden toestaat? Hoe kan je zoiets verwerken? Heb je zelf ook schuld?

En u ziet de reactie van de mensen om hem heen die van mening zijn dat God Boj heeft gestraft omdat hij het er wel naar gemaakt zal hebben. Hij móet wel zondig zijn. Hij móet stiekem wel een slecht en corrupt leven hebben geleid, anders zou God dit toch niet hebben toegelaten? Of wordt alles in het leven bepaald door het lot? Ze zoeken naar rationele redenen voor Boj’s onheil, bang als ze zijn dat hetzelfde onheil ook hen kan overkomen. Niemand is immers veilig.

Script: Frank G. Bosman
Regie: Martijn van den Burgt/Erwin van der Lans
Spelers: Martijn van den Burgt, Erwin van der Lans, Janine van der Duin, Esther Comenencia, Michiel Erdtsieck en Daniëlle Buijs.
Techniek: Wim Kemp

Info:

Waar: theatertent op Pinksterconferentie - Opwekking.
Datum: Zondag 20 mei 2018
Tijd: Zie info op de site van Opwekking


Terug
Powered By: Sander Verhoeve | SilverStripe Developer